Odobren Program utroška sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za 2024. godinu

Na drugom nastavku 40. redovne sjednice Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odobren je Program utroška sredstava kapitalnih donacija privatnim preduzećima i preduzetnicima kroz Program za provođenje mjera energetske efikasnosti za preduzetnike, mala i srednja preduzeća za 2024. godinu iz budžetske podrške Evropske unije.

Image for news

Visina sredstava za ovu namjenu iznosi 166.333,13 KM. Za preduzetnike je predviđen iznos od 41.583,00 KM, dok je za mala i srednja preduzeća predviđeno 124.750,13 KM. Sredstva neutrošena iz jedne kategorije mogu se preraspodijeliti na drugu kategoriju.

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge usvojen je Program zdravstvene zaštite djece kojim se utvrđuju aktivnosti u vezi sa kontinuiranim praćenjem tjelesne težine i visine djece u predškolskim ustanovama (obdaništa/vrtići) Brčko distrikta BiH.

K znanju je primljena Informacija o postupku izrade nacrta zakona o državnoj službi u tijelima javne uprave Brčko distrikta BiH, Informacija o postupcima pripreme i zaključivanja ugovora o prodaji prava građenja na zemljištu kao i Informacija o konsolidovanom pregledu planiranih ukupnih javnih prihoda i planirane ukupne javne potrošnje Brčko distrikta BiH za 2024. godinu.

Započeta 41. redovna sjednica Vlade

Na 41. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odobren je Program utroška sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 682.000,00 KM. Svrha ovog programa je razvijanje oblasti amaterskog sporta, kulture, umjetnosti i privrede.

Na prijedlog istog Odjeljenja, odobren je Program utroška sredstava za rad i materijalne troškove Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za 2024. godinu kao i Program utroška sredstava za rad i materijalne troškove Turističke organizacije Brčko distrikta BiH.

Data je saglasnost na Izvještaj o stanju u oblasti trgovine ljudima o implementaciji Akcionog plana za provođenje Strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u Brčko distriktu BiH za 2023. godinu.

Članovi Vlade su na današnjoj sjednici imenovali člana i zamjenika člana Policijskog odbora iz reda državnih službenika.

K znanju je primljena Informacija o sticanju bez naknade nekretnine označene kao parcela broj 685/5 KO Slijepčevići.