Усвојена одлука о оснивању Привредног савјета у Брчком

16.5.2018. Влада Брчко дистрикта БиХ је, у наставку 36. редовне сједнице, усвојила Приједлог одлуке о оснивању Привредног савјета Брчко дистрикта БиХ, што је резултат Одлуке о успостави јавно-приватног дијалога у Брчком која је донесена прошле године.
2018-05-16-Nastavak_36_RSV

"Циљ је успостављање широке анализе стања у привреди гдје су актери, осим представника власти, и цивилно друштво, пословна заједница, синдикат, образовне институције и остали сегменти друштва који треба да сагледају ситуацију у привреди, предлажу мјере за напредак и прате ефекте тих мјера", рекао је шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић. Поменути савјет биће сачињен од 21 члана.

На данашњој сједници усвојена је и Одлука о утврђивању радних мјеста од посебног значаја у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу. Ријеч је о радним мјестима кустоса Умјетничке галерије и радника у Градској библиотеци.

2018-05-16-Nastavak_36_RSV-Pero_Gudeljevic

"Поменути радници на овај начин биће ослобођени обавезе полагања испита за рад у органима јавне управе јер њихова природа посла није таква. Они полажу сасвим другачији стручни испит јер су јавни, а не државни службеници", додао је Гудељевић.

Чланови Владе усвојили су Нацрт закона о волонтирању Брчко дистрикта БиХ те одобрили Извјештај о извршењу Буџета Брчко дистрикта БиХ за 2017. годину.