Влада одржала ванредну и редовну сједницу

12.3.2018. Чланови Владе изјашњавали су се на данашњој 40. ванредној сједници о амандманима на Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити Брчко дистрикта БиХ и Приједлог Закона о измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити. Већина амандмана посланика Скупштине Брчко дистрикта БиХ није подржана из техничких разлога, јер предмет предложених амандмана нису наведене измјене и допуне два закона.
2018-03-121_40_i_41_RSV-1

Наташа Стевановић, шеф Пододјељења за социјалну заштиту, истакла је да се амандмани који су прихваћени односе на уврштавање дјеце и одраслих са ријетким обољењима у категорију лица која би добијала додатак за његу и помоћ те да се рок за предају захтјева за опрему за новорођенче продужи.

Влада Брчко дистрикта БиХ одржала је и 41. ванредну сједницу  на којој је усвојила амандмане на Нацрт  закона о Канцеларији за превенцију корупције и координацију активности за борбу против корупције. 

Влада Брчко дистрикта БиХ, у наставку 32. редовне сједнице, примила је к знању Информацију о локацијама за алтернативно збрињавање лешева паса луталица на три локације на подручју дистрикта.

Шеф Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Саша Танић рекао је да је након дужег усаглашавања постигнута сагласност и у складу са приједлогом из 2016. године надлежне комисије и предложених девет локација изабране три.

2018-03-121_40_i_41_RSV-2

"Ово је привремена мјера која ће бити на снази до краја ове године или до доношења трајног рјешења за овај проблем. Усвојили смо и закључак да ћемо Скупштини Брчко дистрикта БиХ упутити препоруку да се издвоје новчана средства у буџету за 2018. годину којим ће располагати ЈП Комунално Брчко, а користиће за набавку мобилне спалионице, како би се нешкодљиво збрињавали лешеви паса", закључио је Танић.