Одржана 25. редовна сједница Владе Брчко дистрикта БиХ

13.9.2017. Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је на 25. редовном засједању Смјернице за израду нацрта закона о платама у органима управе Брчко дистрикта БиХ.

2017-09-13-25_RSV-1
2017-09-13-25_RSV-2

Директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ Мато Лучић истакао је да су, између осталог, анализом платних разреда за исте или сличне послове утврђене неједнаке плате, што треба регулисати принципом „за исто или слично радно мјесто одредити исту плату“. 

„Смјерницама је уведена и иницијатива за категорију минулог рада, која је уведена у свим јавним службама осим у одјељењима Владе и Дирекцији за финансије. Потрудићемо се да у најкраћем могућем року пред Владу Брчко дистрикта БиХ доставимо нацрт поменутог закона“, додао је Лучић.

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је и Одлуку о преусмјерењу новчаних средстава Јавном предузећу „Путеви Брчко“ у износу од 3 700 000 КМ, дозначених Брчко дистрикту БиХ од стране Управе за индиректно опорезивање у БиХ на име индиректних пореза – путарине.

„Ријеч је о средствима путарине од 0,15 КМ/л нафтног деривата за 2017. годину. Намјенски су ова средства планирана за изградњу и реконструкцију те одржавање и заштиту путне мреже“, истакао је градоначелник Синиша Милић. Ова одлука ће бити упућена у скупштинску процедуру.

Чланови Владе усвојили су на данашњем редовном засједању и Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о утврђивању радних мјеста од посебног значаја у Одјељењу за јавну безбједност.