Усвојене измјене и допуне Закона о фискалним системима

17.10.2018. Скупштина Брчко дистрикта Босне и Херцеговине усвојила је на 34. редовној сједници Измјене и допуне Закона о фискалним системима, који не познаје никакве изузетке.
2016-12-28-Skupstina-Usvojen_rebalans-2

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је усвајањем измјена и допуна овог закона створен неопходан правни оквир да фискализација у дистрикту крене од 1. јануара 2019. године. 

„Најважније је да смо једногласно одобрили овај закон свјесни озбиљности и потребе да систем фискализације заживи и на простору Брчко дистрикта БиХ и да тако елиминишемо све оне примједбе које су нам с правом упућиване са других нивоа власти у БиХ“, рекао је Милић. 

Он је истакао да овај закон неће изазвати никакве потресе и да нико нема потребе да се плаши фискализације, јер се ради само о потреби да се евидентира промет међу правним лицима и предузетницима, којих је око 3.100 у Брчко дистрикту БиХ. 

„Ради се о успостављању евиденције и контроле која није била или је била присутна у мањој мјери. Сигуран сам да ћемо примјеном система фискализације показати да је наша стварна потрошња ако не иста, онда можда и већа од гарантованих 3,55 одсто прихода од ПДВ-а“, истакао је Милић. 

Додао је да фискализација неће представљати никакво оптерећење за правна лица и предузетнике, пошто је предвиђено да се кроз систем подстицаја субвенционише набавка неопходних апарата за фискализацију. 

Фото: Архив