Градоначелник обишао радове у Грчици и Еш насељу

3.10.2018. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је са сарадницима обишао радове у Крфској улици у насељу Грчица и улици Бранка Ћопића у насељу Еш.

2018-10-03-Obilazak_radova-10

Након што се увјерио да радови теку планираном динамиком, градоначелник је у изјави за медије истакао да је реконструкција Крфске улице један од значајнијих пројеката на подручју МЗ Грчица, те да је тренутно у току прва фаза реконструкције у дужини од око 300  метара, за шта је издвојено 115 000 КМ и додао је да је за другу фазу планирано додатних 45 000 КМ.

"Очекивања су да би у року од 30 дана требао да буде завршен комплетан пројекат. Веома важно за људе који овдје живе је да се ради и комплетна кишна канализација тако да вјерујем да ће оно што се јављало као проблем, а то је плављење подрума, за мјештане овог дијела Грчице бити прошлост", истакао је градоначелник Милић.

Он је нагласио да је у току уговарање за реконструкцију дијела улице Павла Савића у овом насељу, за шта је издвојено 230 000 КМ.

2018-10-03-Obilazak_radova-11

"Планови су да се и ова улица, преко излаза за Илићку, повеже са стадионом ФК Илићка у бесцаринској зони, тако да се предузимају конкретни напори за даљу урбанизацију овог, за нас веома битног дијела Брчко дистрикта БиХ", истакао је Милић. 

Предсједник Мјесне заједнице Ведран Јовичић рекао је да мјесна заједница Грчица наилази на пуно разумијевање градоначелника Синише Милића, и захвалио њему, његовом тиму и Влади Брчко дистрикта БиХ на реализацији ових веома важних пројеката.

"Ово је врло фреквентна улица која повезује Илићку и Грчицу. Поред путничког овдје пролази и теретни саобраћај, што је допринијело да ова улица, која је направљена `97. године, буде у критичном стању", додао је Јовичић. 

Градоначелник је обишао радове и у улици Бранка Ћопића у насељу Еш.

2018-10-03-Obilazak_radova-12

"Ово је посљедња макадамска улица у ужем центру града која ће бити асфалтирана. Ријеч је о дионици дугој 150 метара за шта је издвојено 30 000 КМ. Ради се затворени систем одводњавања и већ је у току уговарање да се изврши реконструкција и постојећег асфалтираног дијела улице. Регулационим планом је предвиђено да ова улица изађе на Његошеву, дакле неће више бити слијепа улица. Радови би требало да се окончају за 15 дана ", истакао је Милић.

Он је додао да је Одјељење за јавне послове урадило доста посла. "Око 2 200 000 КМ капиталног буџета је реализовано, а 6 000 000 је у фази реализације или уговарања што говори о озбиљности рада и овог одјељења али и Владе у цјелини. У оквиру трогодишњег капиталног буџета утрошен је 21 000 000 КМ, што је сигурно значајна сума. Имамо идеју да све капиталне пројекте на неки начин публикујемо и учинимо доступним јавности, кроз објављивање на нашем веб-порталу, да би се и грађани могли упознати у којој фази је реализација сваког од тих пројеката појединачно", закључио је градоначелник Милић.