Ђокић – Милић: Влада РС одобрила 1 250 000 КМ за нове пројекте у Брчком

19.9.2018. Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и градоначелник Брчког Синиша Милић разговарали су данас у Брчком о пројектима које је Владе РС одобрила као подршку за инфраструктурне потребе на подручју ове локалне заједнице.

2018-09-19-Sastanak_Djokic_i_Milic-1

Министар Ђокић рекао је да су одобрени пројекат за изградњу дјечјег обданишта на подручју мјесне заједнице Грчица у вриједности од 400 000 КМ и пројекат изградње и уређења два спортска терена са вјештачком травом у вриједности од 350 000 КМ, те да су након дужег периода ријешени локациони услови за изградњу спомен-собе у мјесној заједници Грбавица  у вриједности од 500 000 КМ. Одобрена су и додатна средства за уређење ове спомен-собе у вриједности од 50 000 КМ.

Министар Ђокић је додао да је укупна вриједност ова три пројекта 1 250 000 КМ те подсјетио да је раније Влада Републике Србије, путем Владе Републике Српске, издвојила око 1 000 000 КМ за изградњу обданишта у МЗ Илићка као и на пројекат вриједан 500 000 за изградњу епархијског дома Српске православне цркве у Брчком.

"Захваљујем градоначелнику за пуну спремност за сарадњу. Донација је веома велике вриједности и мислим да су ово веома лијепе вијести за Брчко. Очекујем да ће Брчко убрзано, путем својих надлежних служби, радити на томе да се почне радити и градити", додао је Ђокић.

2018-09-19-Sastanak_Djokic_i_Milic-2

Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта БиХ, захвалио се за подршку коју Дистрикту пружа Република Српска, а која унапређује живот свих грађана.

"Осим ових значајних инфраструктурних пројеката разговарали смо и о наставку активности на обезбјеђењу довољних количина електричне енергије у 2019. години из Републике Српске за Брчко, у складу са законским процедурама", додао је Милић. 

Ђокић је навео да би требало да се настави поступак уредног и безбједног снабдијевања дистрикта електричном енергијом. 

"Подсјећам да је Влада Републике Српске одобравала, а Електропривреда реализовала,  снабдијевање електричном енергијом потрошача дистрикта Брчко од 2008. године до данас, са изузетком половине 2010. године. Све године прије и послије Република Српска снабдијевала је Брчко по цијенама које су знатно ниже од цијена у Федерацији БиХ. У процјени вриједности тих средстава дистрикту смо обезбиједили око 27 000 000 КМ уштеде за све потрошаче", нагласио је Ђокић.

Он је исказао спремност да се у будућности заједнички дјелује како би се побољшао квалитет живота грађана Брчког те повећао број привредних субјеката и радних мјеста.