Пуштен у саобраћај кружни ток на Илићки

6.8.2018. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је заједно са Мирославом Мишкићем, директором ЈП „Путеви Брчко“, обишао кружни ток на Илићки који је данас званично пуштен у саобраћај.

2018-08-06-Pusten_kruzni_tok-Ilicka-1

Милић је казао да су завршетком овог значајног инфраструктурног пројекта смањене саобраћајне гужве  на изласку из насеља Илићка.

2018-08-06-Pusten_kruzni_tok-Ilicka-5

„Уочљиво је да су значајно смањене саобраћајне гужве на изласку из овог насеља, јер се ради о изузетно фреквентној саобраћајници. Ми у овом тренутку имамо још да завршимо неке радове међу којима је и садња одговарајућег дрвећа које ће и овај кружни ток учинити љепшим. У фази смо анализирања просторно-планске документацијe која треба да представља подлогу за наставак даљих пројекaта и изградње кружних токова на подручју дистрикта. Такође, у року од неких петнаест дана увешћемо у посао извођача радова и на Булевару мира гдје ће се радити на проширењу и увођењу још једне додатне траке. Све то радимо у сарадњи са ЈП „Путеви Брчко“ које се и на овом пројекту показало као поуздан партнер“, казао је Милић. 

Мирослав Мишкић, директор ЈП „Путеви Брчко“, Брчко дистрикт БиХ, изразио је задовољство што је ЈП „Путеви“ и кроз овај пројекат дало адекватан допринос у уређењу путне инфраструктуре у дистрикту. 

„Градилиште је још увијек активно. Сутра, до краја дана сви предвиђени радови за ову фазу треба да буду готови. Ми ћемо имати још додатне радове и они неће утицати на одвијање саобраћаја. Код објеката који се налазе у близини кружног тока радиће се допунски радови као што је подизање постојећег нивоа путне комуникације, решетке за одводњавање и биће урађен одређен број паркинг-мјеста. Поред овог кружног тока ми смо и у завршној фази изградње четири кружног тока на обилазници који су практично у функцији. Задовољство нам је да смо и кроз овај пројекат дали адекватан допринос у уређењу путне инфраструктуре у  дистрикту“, казао је Мишкић. 

Спољни пречник кружног тока је 32 метра, унутрашњи 9 метара, док је саобраћајна трака  широка 7,5 метара. Вриједност пројекта са додатним радовима је око 250.000 КМ. 

Иначе, на подручју Брчко дистрикта БиХ планирано је да кружни токови буду изграђени код „Избора“ у мјесној заједници Кланац, код пијаце на Кланцу, на скретању ка мјесној заједници Ново Брчко, затим на тзв. раскрсници „Касина“ према насељу Грчица, на излазу из мјесне заједнице „Еш“ на Бијељинску цесту и код „Куглане“.

2018-08-06-Pusten_kruzni_tok-Ilicka-6