Кружни ток на Илићки биће отворен у понедјељак ујутро

3.8.2018. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић обишао је данас завршне  радове на изградњи кружног тока на путу Брчко–Бијељина на улазу у насеље Илићка и од представника извођача радова добио увјеравања да ће овај веома значајан инфраструктурни објекат бити пуштен у саобраћај најкасније у понедјељак у јутарњим часовима.
2018-08-03-Kruzni_tok-Ilicka-1

„У току је асфалтирање које ће бити завршено у суботу до поподневних часова. Како су ме информисали након тога је потребно да ураде хоризонталну саобраћајну сигнализацију након чега би овај кружни ток био пуштен у саобраћај“, рекао је градоначелник Милић након обиласка радова.

Осим изградње кружног тока радници „Бијељина путева“ испоштовали су захтјеве неколицине привредника са Илићке и извели радове на регулисању одводњaвања кишнице у близини њихових објеката, а уредиће и оближњи паркинг.

Радови на изградњи кружног тока почели су 11. јуна ове године. Уговорени рок за завршетак радова је 45 дана. Спољни пречник кружног тока је 32 метра, унутрашњи 9 метара, док је саобраћајна трака широка 7,5 метара. Вриједност пројекта, с додатним радовима је око 250.000 КМ.

Иначе, на подручју Брчко дистрикта БиХ планирано је да кружни токови буду изграђени код „Избора“ у мјесној заједници Кланац, код пијаце на Кланцу, на скретању ка мјесној заједници Ново Брчко, затим на тзв. раскрсници „Касина“ према насељу Грчица, на излазу из мјесне заједнице „Еш“ на Бијељинску цесту и код „Куглане“.

2018-08-03-Kruzni_tok-Ilicka-2