Неђица Мијајловић представила градоначелнику бројне музичке успјехе

2.8.2017. Кабинет градоначелника Брчко дистрикта БиХ данас су украсиле многобројне медаље, дипломе и гран-при пехари суграђанке Неђице Мијајловић, седамнаестогодишњакиње из Брчког, која је на пријему у Градској вијећници градоначелнику Синиши Милићу представила своје музичке успјехе које је остварила широм свијета.

2018-08-02-Prijem_Nedjice_kod_gradonacelnika-1

Неђица је у свијету музике активно већ десет година, а осим пјевања такмичила се, и освајала прве награде, и у номинацији класичне музике – клавир. Прве музичке кораке направила је још као мала дјевојчица. Озбиљније се почела бавити музиком у сарадњи са Јовицом Адамовим и Мињом Суботом учествујући на брчанском традиционалном фестивалу "Дјечја машта може свашта", након чега су се низали фестивали и прве награде у БиХ, Србији, Мађарској, Тунису, Русији, Летонији, Италији, Грузији, Македонији, Казахстану и Бјелорусији.

У разговору са градоначелником Милићем Неђица је истакла да је осим пјевања њена велика љубав компоновање и писање аранжмана. Како је истакла, види се на свјетској сцени у свијету музике, а до остварења свог циља музички се образује похађајући средњу музичку школу као и приватне часове пјевања у Новом Саду.

Градоначелник Синиша Милић истакао је да ће овакви таленти имати подршку града као понос и најбољи представници и амбасадори дистрикта Брчко. Он је Неђици честитао на многобројним успјесима и похвалио труд, рад и упорност која је краси.

Градоначелник је Неђици пожелио много среће на наредним наступима који је очекују у Турској, Узбекистану и Италији, на фестивалима на које је позвана као власник многобројних гран-при награда.