Градоначелник присуствовао показној вјежби спасиоца на Сави

5.7.2018. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је на излетишту Фицибајер у Брчком уручио сертификате спасиоцима и рониоцима из пливачког клуба  „Атос – Сава“, Брчко дистрикт БиХ, Црвеног крижа/крста Брчко дистрикта БиХ као и из Полиције Брчко дистрикта БиХ.

atos_1

Градоначелник је казао да је постојала потреба за обученим и сертификованим спасиоцима и рониоцима, наглашавајући да је Брчко град на ријеци Сави и да увијек постоји потенцијална опасност и ризик. 

„Желим им што мање посла, али и да што прије дођемо до уређених купалишних простора“, казао је Милић.

atos_2 

Драшко Ђурић, предсједник клуба „Атос – Сава“, Брчко дистрикт БиХ, казао је да Брчко тренутно има око петнаест спасилаца који ће бити ангажовани током сезоне на градским базенима у Брчком као и са рониоцима на манифестацији међународног пливачког маратона који ће се одржати у Брчком.

 atos_3

Мирослав Мишковић, координатор за рад спасилачке службе у БиХ, казао је да у БиХ има преко 300 лиценцираних спасилаца и да је лиценца коју су добили спасиоци и рониоци из Брчког међународног карактера што ће, како је истакао, омогућити рад и ван територије БиХ. 

Након данашње додјеле сертификата изведена је и показна вјежба спасавања с циљем упознавања грађана и оних који излазе на воду како на најбољи начин и безбједно помоћи некоме да изађе из воде.

atos_4