У Вијећници уприличен пријем за женску одбојкашку екипу Прве основне школе у Брчком

22.6.2018. Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ Сенад Османовић данас је у згради Вијећнице уприличио пријем за женску одбојкашку екипу Прве основне школе у Брчком поводом освајања првог мјеста на Првом балканском првенству женске школске одбојке старости до 15 година.
2018-06-22-Prijem_odbojkasica_1_OS-1
2018-06-22-Prijem_odbojkasica_1_OS-3 

Османовић је честитао екипи на оствареном резултату и што су представиле Брчко и Босну и Херцеговину у најбољем свјетлу. 

„Показале су да је Брчко град одбојке. Засигурно морамо организованије улагати у спорт,  нарочито у школски спорт који има велики потенцијал у нашем граду, а све с циљем како би градили боље друштво. Захваљујем се професору Милуновићу који је предводио ову екипу, Мари Маткић, шефици Подојељења за предшколско и основно образовање, и професору Шемсудину Ахметбашићу. Такође, након ових резултата појавила се и идеја да будемо домаћини наредног првенства. Потрудићу се да се обезбиједе средства како би Брчко био домаћин овог првенства“, казао је Османовић. 

Зоран Милуновић, професор физичке културе и помоћник директора Прве основне школе у Брчком, захвaлио се Одјељењу за образовање које је омогућило да екипа учествује на такмичењу у Скопљу те нагласио да је екипа показала и потврдила да потиче из града гдје се спорт вреднује. 

Милица Митровић и Анђела Радош су учеснице такмичења и казале су да је то за њих било једно велико и лијепо искуство на којем су поред остварених врхунски резултата стекли и многа пријатељства.

2018-06-22-Prijem_odbojkasica_1_OS-2

На пријему одбојкашица присуствовала је и Мара Маткић, шефица Пододјељења за предшколско и основно образовање, и професор Шемсудин Ахметбашић који су, такође, честитали екипи на резултатима, те зажељели пуно успјеха у спортском животу. 

Подсјећамо, женска одбојкашка екипа Прве основне школе након што је побиједила на међушколском такмичењу у Брчко дистрикту БиХ добила је позив да учествује на Првом балканском првенству за женску одбојку које је одржано у Скопљу од 7. до 10. јуна 2018. године. 

Одбојкашице Прве основне школе су све утакмице добиле са 2 : 0 у сетовима и то Албанију 25 : 16 и 25 : 17, Македонију 25 : 18 и 25 : 22, Црну Гору 25 : 13 и 25 : 18, Косово 25 : 12 и 25 : 17. 

Генерални секретар Међународне асоцијације школског спорта Јан Кулен додијелио је пехар нашој побједничкој екипи.