Побједници WDSF World Open Brčko Championship 2018 плесни пар домаћег клуба „Мамбо“

10.6.2018. Плесни пар Плесног клуба „Мамбо“ из Брчког Giacomo Lazzarini и Roberta Benedetti донијели су синоћ у Брчком на WDSF World Open Brčko Championship 2018, одржаном у сали Гимназије, још једну побједу дистрикту и Босни и Херцеговини такмичећи се у латино плесовима, са освојених 183,17 бодова.
2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-2
2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-1

Другопласирани пар у овој категорији били су Stefan Grigore и Laura Filipescu из Румуније са 176,17 бодова, а треће мјесто припало је Mikhailu Koptevu и Alexandri Atamantsevi из Русије са укупно 170,92 бода. Међу шест финалиста у категорији латиноамеричких плесова су још плесни парови из Албаније, Молдавије и Словеније.

2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-4

Велики плесни спектакл свечано је, након дефилеа финалиста, отворио градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић. Он је у препуној сали Гимназије похвалио организаторе на успјешној организацији, а учесницима пожелио срећу. „Спортски плес можда није најпопуларнији на нашим просторима, али је сигурно најљепша комбинација умјетности, спорта и забаве“, додао је градоначелник Милић.

Giacomo и Roberta изразили су задовољство на освојеном првом мјесту, посебно што, како су истакли, конкуренција није била лака и што су парови били сјајни. Они су захвалили домаћој публици на предивној подршци и атмосфери у сали, као и свом клубу на одличној организацији.

У категорији World Open standard побједу су однијели Danill Ulanov и Kateryna Isakovych са Кипра. Друго мјесто припало је плесном пару из Естоније Lukku Ergo и Paris Balle, а треће мјесто заузели су Paul Rednic и Roxana Lucaclu из Румуније.

2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-3

Ово велико такмичење окупило је у Брчком 2.000 учесника из 31 земље.

Покровитељ WDSF World Open Brčko Championship 2018 је Влада Брчко дистрикта БиХ.