Министар Савановић и градоначелник Милић о питањима борачке популације

15.5.2018. Министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Миленко Савановић боравио је данас у службеној посјети градоначелнику Брчко дистрикта БиХ Синиши Милићу, гдје је закључен уговор о уређењу међусобних односа Владе Републике Српске и Владе дистрикта Брчко у вези са становима за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида који су изграђени у насељу Илићка, чиме је створен правни основ да се корисници стамбених јединица могу укњижити као власници.

2018-05-15-Posjeta_Ministra_Savanovica-2

На овај начин завршен је посао који је започет 2010. године, а ријеч је о 37 станова. У овај пројекат Влада Републике Српске својевремено је уложила 1 400 000 КМ, а Брчко дистрикт БиХ 90 000 КМ.

"Обавјештен сам да је завршен и идејни пројекат још једне стамбене зграде која ће бити подигнута у Брчком са 18 стамбених јединица. У питању су средства Владе Брчко дистрикта БиХ и ми ћемо са ових 18 станова завршити процес стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида у Брчком", рекао је градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.

2018-05-15-Posjeta_Ministra_Savanovica

Министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Миленко Савановић нагласио је да је Влада Републике Српске уложила око 2 370 000 КМ у стамбено збрињавање породица погинулих бораца и инвалида од I до IV категорије у Брчком.

"Када томе додамо и бањске рехабилитације, запошљавање и једнократне новчане помоћи Влада Републике Српске је до сада у дистрикт Брчко уложила 2 880 000 КМ", додао је министар Савановић.

На састанку министра и градоначелника било је ријечи и о другим животним питањима, повезаности институција двију влада те је договорена даља сарадња.