Одржан васкршњи пријем и дружење градоначелника са малишанима

10.4.2018. Поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса представници извршне и законодавне власти из реда српског народа и Српска православна црква у Брчком организовали су синоћ васкршњи пријем у хотелу "Јелена". Пријему су присуствовали представници Исламске вјерске заједнице Брчко дистрикта БиХ, Деканата Католичке цркве у Брчком, извршне и законодавне власти и брчанских институција, невладиних организација и јавног живота Брчко дистрикта БиХ.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-1

 

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић рекао је да је Васкрс празник који афирмише најљепша осјећања и позива појединце да у односима са другима покажу своје добре особине. Он је навео да се и овим пријемом наставља традиција окупљања поводом значајних вјерских празника на простору дистрикта, која је добродошла у мултиетничким и мултиконфесионалним срединама.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-2

 

Госте на пријему поздравио је и протојереј ставрофор Драган Ћирковић. "Код нас, православних хришћана, свака недјеља је мали Васкрс и ми се сваке недјеље сјећамо Христовог васкрсења", додао је Ћирковић.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-4

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-3

Пријему је претходила туцијада, дијељење поклона и дружење градоначелника са најмлађим суграђанима, члановима Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета", Брчко, које је протекло у радосном и празничном расположењу.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-5