Градоначелник Милић представио програм обиљежавања 18 година Дистрикта

12. 2. 2018. „Програм поводом обиљежавања 18 година Брчко дистрикта БиХ почиње 3. марта традиционалним фестивалом ‚Дјечја машта може свашта‘ и трајаће до 17. марта са свечаном академијом као централним догађајем. Очекује се, као и претходних година, долазак високих званица из јавног и политичког живота сa државног, ентитетског и локалног нивоа“, истакао је градоначелник Брчко дистрикта БиХ и предсједник Организационог одбора Синиша Милић.

2018-02-12-Program_18_god

Ове године концерт на Тргу младих 7. марта одржаће група Забрањено пушење.

„Те три манифестације су као и ранијих година окосница програма Дана Дистрикта. Предвиђен је и низ других манифестација, а у односу на претходну годину њихов број је редукован са 27 на 14 пропратних манифестација. Организациони одбор се опредијелио да то буду манифестације регионалног или државног карактера, па ћемо имати финале одбојкашког купа за мушкарце и жене као и државно првенство у латиноамеричким плесовима. Први пут су недавно чланови Плесног клуба ‚Мамбо‘ на такмичењу у Италији, међу више од 100 парова из 30 земаља свијета, освојили прво мјесто као представници БиХ, и то је наша прва медаља у латиноамеричким плесовима“, истакао је градоначелник Милић.

Он је додао да ће програм обиљежавања Дана Дистрикта коштати за око 50.000 КМ мање него претходне године, што је нешто мање од 200.000 КМ.

„Подсјетићу да су износи за свечаности од успостављања дистрикта кренуле од неких милион марака и тенденција је да то доведемо на разумну мјеру. Није могуће пресјећи на неки драстичан начин, али мислим да је и ово пут којим бисмо требали кренути да бисмо манифестацију свели на ниво који је примјерен стандарду грађана и политичком тренутку“, рекао је Милић.

Он је одговарајући на питање новинара о пунољетсву Брчко дистрикта БиХ истакао да је дистрикт финансијски стабилна мултиетничка заједница.

„Дијелимо проблеме с остатком БиХ, али у знатно мањој мјери. Ми имамо у скупштинској већини 9 политичких субјеката, представнике три народа, изражена је мултиетничност као нигдје, а њена цијена је спорост договарања. На крају, када постигнемо договор мислим да све то има своје предности и да ћемо завршити низ приоритетних пројеката, поготово због чињенице да управо радимо на договору у вези с отклањањем законских препрека за реализацију капиталног буџета“, закључио је Милић.