Делегације Владе и Скупштине обишле инфраструктурне радове у Рашљанима

2.2.2018. Делегацијe Владе Брчко дистрикта БиХ на челу са градоначелником Синишом Милићем и Скупштине Брчко дистрикта на челу са предсједником Еседом Кадрићем обишле су данас радове на значајним инфраструктурним пројектима у Мјесној заједници Рашљани. Они су се на лицу мјеста увјерили у динамику и ток радова на санацији штета од поплава као и изградњи школске сале.

2018-02-02-Rasljani-3

 

2018-02-02-Rasljani-2

„ Влада је кредитом Свјетске банке издвојила око 1,5 милион конвертибилних марака за санацију путних комуникација на овом подручју као и другим радовима на утврђивању заштитних појаса у кориту ријеке. Ради се о обимним радовима на подручју Рашљана, Исламовца и Бијеле којим се санирају посљедице од катастрофалних поплава из 2014. године. Интервенисали смо недавно у овој мјесној заједници и проглашавањем стања елементарне непогоде како бисмо заштитили објекте и друга материјална добра на овом подручју гдје су се појавила клизишта. Свједоци смо и почетка радова на изградњи школске дворане у вриједности од 320 000 КМ“, истакао је градоначелник Синиша Милић.

2018-02-02-Rasljani-1

Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ изразио је задовољство током радова и истакао политичко опредјељење за равномјеран развој и улaгање у сва подручја у Брчко дистрикту БиХ.

Обиласку инфраструктурних радова присуствовали су и многобројни чланови Владе и посланици у Скупштини као и мјештани Мјесне заједнице Рашљани.

2018-02-02-Rasljani-4