Уприличен пријем поводом православног Божића

9.1.2018. Српски представници у извршној и законодавној власти Брчко дистрикта БиХ у сарадњи са Српском православном црквом уприличили су синоћ традиционални божићни пријем.
2018-01-09-Prijem-Bozic-2

Градоначелник Синиша Милић том је приликом указао да је Брчко дистрикт БиХ локална заједница коју красе етничке и религијске различитости у којој већ годинама заједно прослављамо све значајне догађаје ове заједнице.

„Божић је празник љубави и разумијевања. Зато је важно, нарочито у мултиетничким и мултирелигијским срединама, гдје постоје можда некада и другачији ставови и погледи на различите ствари, да практикујемо овакву врсту пријема поводом значајнијих вјерских празника. Наравно, у политици се могу доносити различите одлуке. Може бити љутње поводом различитих одлука, али када су у питању догађаји који осликавају национални или религијски идентитет, онда морамо показати ону врсту људскости која гарантује да ћемо уз међусобно уважавање и дијалог ријешити и сва друга спорна питања. Напросто, у мултиетничким и мултирелигијским срединама, каква је дистрикт Брчко, ово је неминовност и мени је драго да смо вечерас, поред представника српског народа, овдје имали и госте из других народа и мањинских заједница“, рекао је градоначелник Милић.

Присутнима на божићном пријему обратио се и архијерејски намјесник брчански протојереј ставрофор Драган Ћирковић.

2018-01-09-Prijem-Bozic-1

„Налазимо се у најрадоснијим данима рођења господа Исуса Христа, Богомладенца, када су заиста наша срца испуњена радошћу, као и наши домови, наше породице. Ево већ је ушло у традицију, више од једну деценију заједно с осталим припадницима других народа, односно конфесија, ми обиљежавамо дане овога нашег великога празника. Ми смо им захвални на томе што дијеле нашу радост, као што и ми дијелимо њихову радост на њихове велике празнике. Захваљујући српским представницима извршне и законодавне власти Брчко дистрикта БиХ, ми смо успјели, и успијевамо захваљујући самоме господину градоначелнику, да организујемо овај коктел, и то ћемо чинити, ако Бог да, докле год је вијека. Дај Боже да се у миру, слози и сваковрсном добру састајемо, како вечерас овдје тако свугдје и на сваком мјесту“, рекао је прота Ћирковић.

2018-01-09-Prijem-Bozic-3