Одржана обука чланова Владе о електронским сједницама

5.12.2017. Представници фирме "Ланако" одржали су данас у Градској вијећници обуку за чланове Владе Брчко дистрикта БиХ и овлашћене предлагаче тачака дневног реда у оквиру имплементације пројекта "е-влада".
2017-12-05-e-sjednice

Пројекат успостављања електронских праћења сједница Владе, за који је Влада раније дала сагласност, имплементира се у Брчко дистрикту БиХ као реформски пројекат из области е-управе.

"Циљ обуке је да се по угледу на Федерацију БиХ и Републику Српску и у Брчком успостави електронски систем одржавања сједнице Владе. Омогућено нам је да реализујемо један овакав пројекат који ће допринијети бољем, бржем и квалитетнијем функционисању саме Владе. Систем за електронско праћење сједница Владе треба да олакша рад свима који учествују у раду Владе, од припреме и кандидовања материјала, преко припремања дневног реда и уврштавања материјала, до прегледа материјала и гласања", истакао је секретар Владе Брчко дистрикта БиХ Давор Шолаја.

Он је додао да ће иста обука бити организована 21. и 22. децембра за државне службенике, те да до краја године треба да буде одржано тестирање система е-сједница, чиме ће бити завршене едукације. Шолаја је нагласио да тренутно у Секретаријату Владе постоји проблем због мањка људи који би пратили овај посао, те да се у буџету за 2018. годину планирају додатна три радна мјеста за ове потребе, након чега би електронске сједнице Владе, као нови систем одржавања сједница, требале да заживе у пуном капацитету.