Почео први "Бизнис форум Брчко дистрикта БиХ"

9.11.2017. Под покровитељством Владе Брчко дистрикта БиХ, а у организацији Удружења рачуновођа, форензичара и ревизора Брчко дистрикта БиХ, данас је у Дому културе у Брчком почео први Бизнис форум Брчко дистрикта БиХ на тему: "Нови развојни циклус".

biznis_forum_sala1

Први Бизнис форум Брчко дистрикта БиХ свечано је отворен поздравним ријечима градоначелника Брчко дистрикта БиХ Синише Милића, замјеника градоначелника Анте Домића, главног координатора Владе Брчко дистрикта БиХ и директора Бизнис форума Дамира Булчевића, предсједника Скупштине Брчко дистрикта БиХ Еседа Кадрића, супервизора за Брчко дистрикта БиХ Дениса В. Хернеа као и амбасадора Републике Индонезије у БиХ Амелије Јани.

biznis_forum_gradonacelnik1

У оквиру пленарних секција панелисти и учесници имали су прилику да полемишу на пет тема и то: Локални и регионални развој, Образовање и млади, Привредни потенцијали Брчко дистрикта БиХ, Пољопривредни потенцијал Брчко дистрикта БиХ као и Саобраћај и туризам.

biznis_forum_panelisti1

Градоначелник Синиша Милић истакао је да је евидентно да смо дошли у фазу стагнације у економском смислу и, како је навео, у том погледу су корисне идеје и закључци који ће се изродити на Бизнис форуму од економске струке али и цијеле привредне заједнице. "Влада Брчко дистрикта БиХ треба да слиједи закључке али и да обезбиједи владавину права и да се залаже за политичку стабилност, како би онима који привређују обезбиједили сигуран амбијент. Брчко од осталих дијелова БиХ издваја географски положај, природни ресурси и чињеница да можемо доносити своје прописе", истакао је градоначелник Милић.

biznis_forum_damir1

Главни коордницатор Владе и директор Бизнис форума Брчко дистрикта БиХ Дамир Булчевић нагласио је да Бизнис форум има циљ да окупи привреднике из земље и региона, представнике институција, академске заједнице, дипломатског особља те инвеститоре. "На овај начин смо остварили нови вид комуникације са привредном заједницом. Чућемо мишљења привредне заједнице о њиховим добрим и лошим искуствима и побољшати сарадњу са њима инкорпорирајући њихове захтјеве у програме које реализујемо", навео је Булчевић.

biznis_forum_dogradonaelnik1

Гости Бизнис форума Брчко дистрикта БиХ су представници десетак амбасада, представници локалних заједница из БиХ и окружења, а међу панелистима су се нашли успјешни привредници те представници универзитета из Кине, Русије и Србије. Примарни циљ овог догађаја јесте да кроз дијалог, расправе и размјене мишљења, традиционално постане препознатљиво мјесто, као важан пословни и инвестициони догађај региона за ширење знања и пословних идеја.