Супервизор за Брчко у првој посјети Брчко дистрикту БиХ

8.10.2017. Новоименовани супервизор за Брчко дистрикт БиХ Денис В. Херн борави у званичној посјети Брчко дистрикту БиХ. У Градској вијећници састао се са градоначелником Синишом Милићем и његовим замјеником Антом Домићем.
2017-11-09-Posjeta_Supervizora-1 

Градоначелник Синиша Милић истакао је да је одушевљен познавањем и разумијевањем ситуације у дистрикту Брчко од стране супервизора и да је охрабрен најавом о блиској сарадњи с обзиром да је супервизор именован на ову позицију прије само неколико недјеља.

"Сигуран сам да ћемо имати сарадњу и да ће комуникација бити у интересу грађана Брчког. Незаобилазна тема је била актуелна ситуација у Брчком, а из наше перспективе је констатовано да је остварен одређени напредак у развоју ове локалне заједнице, али да постоје шансе које се још увијек не користе на адекватан начин и да је у наредном периоду неопходно предузети додатне напоре како бисмо, прије свега, привреду покренули у позитивном правцу", истакао је градоначелник Милић. 

Супервизор Денис В. Херн рекао је да се радује што може понудити свој допринос за стварање боље будућности за Брчком.

2017-11-09-Posjeta_Supervizora-2

"Као што је случај са мојим претходницима у потпуности сам посвећен очувању стабилности и одрживости дистрикта као и сарадњи са званичницима и институцијама. Активно и пажљиво планирам пратити догађаје у Брчком и долазити често. На основу данашњег разговора сигуран сам да ћу имати плодоносну сарадњу са градоначелником и његовим замјеником. Забринут сам због тренутне ситуације у Брчком и негативног утицаја који она може имати на рад институција дистрикта као што смо видјели у скорашњем застоју у раду и бојкоту. Сви се морамо суочити са политиком на свим нивоима али не смије се дозволити да се засјени напредак и одговорност према грађанима. Влада мора да ради у интересу грађана и знам да се градоначелник слаже са мном, а сутра ћу разговарати и са челницима Скупштине. Мислим да је вријеме да се предности Брчког, попут близине ријеке Саве, искористе мудро, а развој луке и других кључних пројеката је врло битан за тај напредак", рекао је у обраћању новинарима супервизор Херне. 

Супервиизор Денис В. Херн учествоваће на првом Бизнис форуму Брчко дистрикта БиХ који се у овом граду организује од 8. до 10. новембра.