Представљен програм представа 34. Сусрета позоришта/казалишта Брчко дистрикта БиХ

7.11.2017. 34. Сусрети позоришта/казалишта БиХ Брчко дистрикта биће одржани од 16. до 24. новембра. У такмичарском дијелу ове године ће биће изведено осам представа из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.
2017-11-24-bilbord-34_Susreti-pozorista

Фестивал почиње документарним изложбама у пратећем, односно у такмичарском дијелу програма представом „Све се некако преживи, осим смрти“ у извођењу Народног позоришта Сарајево.

Јаков Амиџић, директор Сусрета, рекао је на данашњој конференцији за новинаре да су представе у одабиру селектора Алмира Башовића одраз овогодишњег мота манифестације „Град у театру, театар у граду“.

„И ове године смо, у оквирима наших услова, успјели довести најбоље представе из БиХ и региона. Према пропозицијама фестивала треба да имамо најмање четири представе из БиХ. Овај пут имамо пет бх. представа и три из окружења“, казао је Амиџић, додајући да ће бити промовисана дуго очекивана монографија о глумачком великану Сафету Пашалићу из Брчког.

Рубина Сарајлић, реализатор програма, представила је пратећи дио фестивала у оквиру којег ће бити уприличена дружења са глумцима са простора бивше Југославије, од којих су значајни сусрети са Славком Штимцем, Ањом Шоваговић, Оливером Катарином и Изудином Бајровићем. Предвиђено је играње и неколико дјечјих представа у брчанским школама, од којих и представа Брчака Горана Дамјанца те промоција часописа „Ријеч“ и „Живот“.

Сви догађаји из пратећег програма одржаваће се у фоајеу Дома културе и Градској галерији у 18.00 часова, док ће се представе на сцени Дома културе одржавати од 19.30 часова након чега ће бити организирани округли столови.  На конференцији је речено да ће сетови карата у продаји бити до петка, те да ће појединачна продаја услиједити од понедјељка, 13. новембра 2017. године.

Цијена пакета кошта 45 конвертибилних марака, односно 5 конвертибилних марака за појединачну карту.