Градоначелници Брчког, Бијељине и Тузле о изградњи ауто-пута

10.10.2017. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и градоначелник Тузле Јасмин Имамовић разговарали су данас у Бијељини са градоначелником Мићом Мићићем о заједничким  пројектима у области путне инфраструктуре.
2017-10-10-Gradonacelnici_o_auto-putu-2

Градоначелник Брчког Синиша Милић исказао је задовољство због одржавања састанка, истичући да су потенцијали за сарадњу ова три града веома велики.
"Дистрикт има интерес да буде дио мреже путева који су у плану да се граде на простору БиХ, а оно што је наш интерес не смије и неће бити у супротности с интересима других. Надам се да ће и наш град  бити дио будућих саобраћајница које ће Брчко повезати са Бањалуком и Бијељином као и Тузланским кантоном", рекао је Милић.


"Разговарали смо о досадашњој, али и будућој сарадњи, као и могућностима њеног унапређења. Највише смо се фокусирали на изградњу ауто-пута и сложили смо се да је идеја да се Сарајево преко Бијељине повеже са Београдом заиста добра и да ће од ње користи имати како наш град тако и Тузла и Брчко", истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, додајући да су ауто-путеви на овом подручју дјелимично већ уврштени у просторно-планску документацију.

2017-10-10-Gradonacelnici_o_auto-putu-1

Градоначеник Тузле Јасмин Имамовић изразио је увјерење да ће се овакви састанци ускоро одржати у Тузли и Брчко дистрикту БиХ, да би се ојачала и наставила сарадња ових локалних заједница.

"Најављени ауто-пут је прилика за бољу комуникацију, бољи животни стандард и могућност за нова радна мјеста грађана без обзира на националност. На овај начин повезаће се људи из оба ентитета и дистрикта Брчко", истакао је Имамовић, додајући да су поједини главни и идејни пројекти већ готови. Он је изразио увјерење да ће инвеститор бити пронађен, захваљујући чврстој одлуци и сарадњи три града – Бијељине, Брчког и Тузле.