Брчко дистрикт БиХ добитник регионалног признања "Дунавски цвет"

6.10.2017. На шестом "Дунавском бизнис форуму" који завршава данас у Новом Саду градоначелнику Брчко дистрикта БиХ Синиши Милићу уручено је признање "Дунавски цвет", за напоре и постигнућа дистрикта Брчко у изградњи мостова сарадње у региону Подунавља.
2017-10-06-Dunavski_cvet-3
2017-10-06-Dunavski_cvet-2
Ово престижно регионално признање додијељено је и Александру Вучићу, предсједнику Србије, Мирку Шаровићу, министру спољне трговине и економских односа БиХ, Виктору Орбану, предсједнику Владе Мађарске, Францу Унтершталеру, министру у Влади покрајине Баден-Виртемберг као и Ивани Шпрингер, експерту Европске уније за пројекте.

Приликом додјеле признања, обраћајући се присутнима, градоначелник Синиша Милић поручио је да се Брчко дистрикт БиХ, као специфична локална заједница у којом живе три конститутивна народа, темељи на сарадњи и међусобном повезивању, што је управо један од циљева и Дунавског бизнис форума.

"Захваљујем се организаторима што су препознали нашу локалну заједницу као позитиван примјер у региону и надам се да ћемо и у будућности успјешно сарађивати и искористити шансе које нам се нуде", закључио је градоначелник Милић.

2017-10-06-Dunavski_cvet-1

Шести по реду "Дунавски бизнис форум" под мотом "Сви за једног, један за све", у Мастер центру Новосадског сајма, окупио је привреднике, јавне раднике, дипломате и политичаре из 14 земаља. Форум је свечано отворио предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић рекавши да само стабилан и добро организован регион може бити просперитетан. 

Организатори су Медиа инвент, Институт европских региона из Салцбурга и Привредна комора Војводине. Покровитељ је Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије. 

Форум је посвећен Дунавској стратегији у улози бизниса, у остваривању њених циљева, јачању просперитета и ефикаснијем коришћењу потенцијала. Циљ је да се на основу  Дунавске стратегије, коју је усвојила Европска унија, прикаже све оно што је урађено у претходном периоду, али и да се направе планови за будућност, с циљем што боље искоришћености могућности које пружа сарадња држава које припадају дунавском сливу.