Поводом "Дјечје недjеље" основци и малишани из обданишта посјетили градоначелника

4.10.2017. Поводом "Дјечје недеље" градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас се у Градској вијећници дружио са малишанима из 15 брчанских основних школа и обданишта "Наша дјеца".
2017-10-04-Djecija_nedelja-3

2017-10-04-Djecija_nedelja-2

Градоначелник Милић истакао је да је посебно задовољство било дружити се са најмлађима те да су овакви сусрети увијек пријатни и инспиративни. 

"Данас сам чуо много питања и добрих приједлога и сваки човјек је дружећи се са дјецом посебно испуњен. Наша локална заједница ради на унапређењу дјечјих права. Из локалног буџета издвајамо 14 милиона конвертибилних марака за ове намјене по разним основима попут дјечјег додатка, материнског додатка и помоћи породиљама. Планирана су и значајна средства за изградњу и реконструкцију школа као и израду просторно-планске документације за изградњу два вртића на подручју Српске вароши и Кланца, а добили смо донацију и од Републике Србије за изградњу вртића", нагласио је градоначелник Милић.

2017-10-04-Djecija_nedelja-1

Ученица трећег разреда Седме основне школе из Горњег Рахића Лејла Куч и ученик другог разреда 13. основне школе из Буквика Немања Јовичић у изјави за медије истакли су да им је  драго што су имали прилику да се упознају са градоначелником и виде гдје ради.
 
За данашњи пријем дјеца су припремила различите садржаје, питања и рецитације, а са градоначелником су размијенили поклоне. Малишане је интересовало како се постаје градоначелник, који је његов хоби, каква је сарадња са новинарима, да ли ће се градити још школа и обданишта у Брчком и мноштво других тема.

2017-10-04-Djecija_nedelja-4