Бизнис форум: Најављено учешће привредника из Индонезије

8.9.2017. На данашњој презентацији 1. Бизнис форума Брчко дистрикта БиХ, који ће се одржати од 8. до 10. новембра ове године, директор Форума и главни координатор Владе Дистрикта Дамир Булчевић договорио је учешће на овом догађају амбасадорке Индонезије Amelie Yani, као и привредника из ове земље.
2017-09-08-Biznis_forum_Ambasada-Malezije

Визија Форума је да кроз пословни сусрет обезбиједи контакт између домаћих и страних пословних људи, компанија и инвеститора, с циљем остваривања њихових идеја и унапређења пословне климе Брчко дистрикта БиХ.

Поред Индонезије, очекује се учешће и других амбасада – Србије, Хрватске, Грчке и других, те великог броја еминентних стручњака из земље, региона и свијета.

Бизнис форум, чији је организатор Влада Брчко дистрикта БиХ биће организован у пет панела, и то на сљедеће теме: локални и економски развој, привреда, пољопривреда, саобраћај и туризам те образовање и млади.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић раније је изјавио медијима, након састанка Организационог одбора Бизнис форума, да се активности и припреме одвијају планираном динамиком те да већ постоје најаве да ће, осим актера из Брчког, Босне и Херцеговине и региона, учешће узети и економски стручњаци из Русије, Турске и Кине.

„Опредијелили смо се да на овај начин подстакнемо дијалог и презентујемо могућности Дистрикта за укупан пословни развој”, рекао је Милић.

Булчевић је истакао да је циљ пословно умрежавање, стварање нових иницијатива и идеја те привлачење инвеститора, додајући да је главна тема Бизнис форума „Нови циклус развоја Брчко дистрикта БиХ”. Он је најавио да ће на овом догађају у новембру бити презентовани нови пројекти Владе Брчко дистрикта БиХ, уз присуство многобројних инвеститора.