Ђаци Треће основне школе добили нову фискултурну салу

8.9.2017. Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић данас су свечано отворили нову фискултурну салу у Трећој основној школи у Брчком, у којој ће наставу из физичког васпитања похађати нешто више од 300 ђака ове школе.
2017-09-08-Otvaranje_sale-4

2017-09-08-Otvaranje_sale-2 
„Предајом на употребу овог објекта обезбиједили смо да се наставни процес одвија неометано на љепшем и адекватнијем мјесту за наставнике и ђаке.

У документу оквирног буџета за наредне три године предвидјели смо значајна средства за образовање, односно за наставак реконструкције и, тамо гдје је неопходно, изградњу школских објеката. У мандату ове Владе ријешен је проблем превоза ђака, у току је ангажовање наставног кадра, а стварају се и други предуслови за неометано одвијање наставе“, истакао је градоначелник Синиша Милић.
 
Шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић нагласио је да је овај школски објекат отворен 1961. године и исказао задовољство што је данас ова школа, након 56 година, добила нову фискултурну салу која испуњава све педагошке стандарде и која ће задовољити потребе ђака.

2017-09-08-Otvaranje_sale-5

Он је најавио скору реализацију пројекта замјене крова на овој школи, за чије је намјене издвојено 110 000 КМ из градског буџета, као и замјену подова чиме би школа била комплетно опремљена.
 
Директор Треће основне школе Којо Симић рекао је да је данас радостан дан за све наставно особље и ђаке школе, те да га радује што ће настава физичког васпитања моћи да се одвија неометано.
 
Вриједност пројекта изградње фискултурне сале је 750 000 КМ, а вриједност додатне опреме је 20 000 КМ.

2017-09-08-Otvaranje_sale-3