У новембру први „Бизнис форум“ Брчко дистрикта БиХ

6.9.2017. Влада Брчко дистрикта БиХ организатор је првог „Бизнис форума“, који ће у Брчком бити одржан од 8. до 10. новембра, гдје се очекује учешће великог броја еминентних стручњака из земље, региона и свијета. „Бизнис форум“ биће организован у пет панела и то на сљедеће теме: локални и економски развој, привреда, пољопривреда, саобраћај и туризам те образовање и млади.
2017-09-06-BFBD-1
2017-09-06-BFBD-2 

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић изјавио је данас након састанка Организационог одбора „Бизнис форума“ да се активности и припреме одвијају планираном динамиком те да већ постоје најаве да ће, осим актера из Брчког, Босне и Херцеговине и региона, учешће узети и економски стручњаци из Русије, Турске и Кине.

„То су оптимистичне најаве, а вјерујем да ћемо до дана одржавања добити потврду о учешћу и других актера. Опредијелили смо се да на овај начин подстакнемо дијалог и презентујемо могућности дистрикта за укупан пословни развој“, рекао је Милић. 

Директор "Бизнис форума" Брчко дистрикта БиХ Дамир Булчевић истакао је да је циљ пословно умрежавање, стварање нових иницијатива и идеја те привлачење инвеститора додајући да је главна тема Бизнис форума „Нови циклус развоја дистрикта Брчко“. Булчевић је најавио да ће на овом догађају у новембру бити презентовани нови пројекти Владе Брчко дистрикта БиХ, уз присуство многобројних инвеститора.

2017-09-06-BFBD-4 

Декан Економског факултета у Брчком Срђан Лалић изразио је задовољство што је ова високообразовна институција узела учешће у организацији овако важног догађаја, за који се, како је навео, нада да ће постати традиционалан.

„Теме којима ћемо се бавити су веома значајне за даљи развој Брчко дистрикта БиХ и његове грађане. Вјерујем да ћемо пренијети добру поруку и да ће овај форум изродити значајне пројекте и идеје“, закључио је Лалић.

2017-09-06-BFBD-3