U subotu „Prvi međunarodni plivački maraton“ uz prateće manifestacije na Ficibajeru

There are no translations available.

12.7.2017. „Prvi međunarodni plivački maraton“ u BiH, koji će u Brčkom, u organizaciji Plivačkog kluba „Atos“ i NVO „Iks Centar“, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, biti organizovan u subotu 15. jula, okupit će plivače iz BiH, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Amerike, najavljeno je na konferenciji za medije.

2017-07-12-pres_plivacki_maraton

 

Trka na rijeci Savi sa startom u Vučilovcu, duga devet kilometara počinje u 12.00 sati, a cilj trke je na izletištu Ficibajer. Za najuspješnije osigurane su nagrade i to za osvojeno prvo mjesto 600 eura, drugo mjesto 400 eura, treće mjesto 200 eura i četvrto mjesto 100 eura.

„Rijetki su gradovi u kojima se održavaju ovakve manifestacije. Ovo je prva manifestacija te vrste u Brčkom i ona je svojevrsna promocija grada i plivačkog sporta, zbog čega je njen značaj veliki. Pozivam građane Brčkog da u subotu budu na Ficibajeru, gdje nas očekuje cjelodnevno druženje, dobra zabava i dobri sportski rezultati prije svega“, istakao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Osim plivačkog maratona na izletištu Ficibajer bit će organizovan niz pratećih manifestacija, također od 12.00 sati, i to odbojka na pijesku, atletsko takmičenje mlađih kategorija, revijalna trka kajaka i kanua, trka plivača amatera kao i priprema ribljeg paprikaša.


2017-07-12-baner_maraton

„Okupili smo oko 20 udruženja u Brčkom koja će sarađivati taj dan. Želja nam je da naš grad i rijeku Savu promovišemo na najljepši način. Broj plivača ograničili smo na maksimalnih 20, zbog njihove sigurnosti, s obzirom da ovakav događaj organizujemo prvi put“, istakao je predsjednik Plivačkog kluba „Atos“ Draško Đurić koji je zahvalio Vladi Brčko distrikta BiH, gradonačelniku, udruženjima, nevladinim organizacijama i pojedincima koji su podržali organizaciju Prvog međunarodnog plivačkog maratona.

Plivački maraton podržao je i Vojislav Miljić, višestruki Ginisov rekorder i direktor „Šabačkog maratona“, koji je izrazio nadu da će i ovaj maraton, poput šabačkog, postati tradicionalan.