Градоначелник отворио Други симпозијум медицинских сестара и техничара

21.4.2017.  
У организацији брчанског Удружења здравствених техничара "Медицинар" у хотелу "Јелена" данас је започео "Други симпозијум медицинских сестара и техничара".  
2017-04-21-Drugi_simpozijum_otvaranje
Симпозијум је свечано прогласио отвореним градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић који је овом приликом поручио да је акценат на добром функционисању здравства првенствено на људима. "Надам се да ће у тренутно осјетљивом стању у каквом је здравство овакви симпозијуми постати традиционални с циљем размјене искустава и знања, те побољшања рада али и статуса здравствених радника на њихово и задовољство пацијената", поручио је градоначелник Милић.
Предсједник Удружења "Медицинар" Давор Дивковић рекао је да је један од најзначајнијих циљева симпозијума спречавање одласка квалитетних медицинских кадрова из наше земље.
2017-04-21-Drugi_simpozijum
Oтварању дводневног сипозијума међународног карактера, на ком ће учествовати око 150 учесника из БиХ и Србије, присуствовали су замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Анто Домић, директор Јавне здравствене установе "Здравствени центар" Нихад Шибоњић, представници удружења медицинских техничара из Федерације БиХ и Републике Српске те многобројни медицински техничари и здравствени радници. Током симпозијума биће представљено шездесет радова из различитих области медицинске струке.