Конституирајућа сједница Економско-социјалног савјета

12.4.2017. У Брчком је данас конституисан нови сазив Економско-социјалног савјета Дистрикта, који ће сада бројати 12 чланова и исто толико замјеника.
2017-04-12-Ekonomsko-socijalni-savjet-1

2017-04-12-Ekonomsko-socijalni-savjet-2

„Данас смо усвојили Пословник о раду и договорили да сачинимо програм рада за наредни период, а Влада и њени социјални партнери именовали су своје чланове у Савјет“, рекао је шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић.

У закључку је навео да су утврдили приоритете дјеловања Савјета у наредном периоду, потписивање општег колективног уговора, те разматрање иницијативе о изради нацрта закона о раду.

Илија Калајџић, секретар Синдиката Брчко дистрикта БиХ, подсјетио је да је ова организација сачинила текст нацрта колективног уговора и доставила га социјалним партнерима.

Он је указао на потребу формирања одјељења за рад, запошљавање и социјалну политику при локалној извршној власти по узору на министарства у ентитетским владама.

Ермин Џиндић, који је један од четворо чланова Савјета које је именовало Удружење послодаваца Дистрикта, у изјави за медије рекао је да, уколико се заједно с Владом успије уредити област привреде тако што ће бити смањен рад на црно, биће створени услови да привредници ојачају реални сектор и да повећају приходе и отварају нова радна мјеста.