Брчко дистрикту БиХ уручена плакета Општине Сребреница

13.3.2017. У Сребреници је протеклог викенда обиљежен Дан општине Сребреница свечаном сједницом Скупштине општине гдје су уручене плакете и захвалнице истакнутим појединцима, институцијама, предузећима и организацијама.

2017-03-13-Priznanje-Srebrenica

Брчко дистрикт БиХ и Прва основна школа Сребреница добили су Плакету општине Сребреница са бронзаним грбом. Прва основна школа ове године обиљежава 130 година и током свог постојања вршила је свој основни задатак у образовању дјеце као и другим важним активностима у локалној заједници, а Брчко дистрикт БиХ је помогао Сребреницу донирајући до сада око 800.000 КМ кроз разне пројекте. Плакету је у име градоначелника Брчко дистрикта БиХ примио савјетник градоначелника Немања Дамјанац.

Плакета општине Сребреница са златним грбом ове године уручена је Александру Вучићу, премијеру Владе Србије, на основу 5 милиона евра помоћи за Сребреницу, који је и прошле године био номинован за ову награду за његов допринос развоју Сребренице, суживоту и помирењу.

Плакета општине Сребреница са сребреним грбом припала је Јапанској агенцији за међународну сарадњу (JICA) за допринос у развоју пољопривреде.

Одлучено је да ће бити уручене плакете општине Сребреница за Ротари клуб Сребреница, који је инвестирао огромна средства у Сребреницу, као и многа друга мјеста и градове широм БиХ. Плакета општине Сребреница припала је и предсједнику Општине Чајетина Милану Стаматовићу за организовање зимских и љетњих одмора за дјецу из Сребренице.

Признања су додијељена и другим колективима и појединцима за изузетан допринос у развоју општине, запошљавању и резултатима на унапређивању и заштити човјекове радне и животне средине, на очувању културе и природне баштине, развоју науке и пољопривреде, са посебним доприносом у здравственој, културној, образовној, научној и спортској дјелатности као и хуманитарним и другим добротворним активностима.

Фото: http://www.srebrenica.gov.ba/