Održan nastavak 28. redovite sjednice Vlade Brčko distrikta BiH

4.12.2017. Vlada Brčko distrikta BiH na nastavku 28. redovite sjednice usvojila je Prijedlog zaključka u vezi s izradom nacrta strategije zapošljavanja u BiH za razdoblje 2017. – 2020. godine. Usvojen je i prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom plana o smjernicama politika tržišta rada i aktivnim mjerama zapošljavanja u BiH za 2017. godinu kao i Prijedlog zaključka u vezi s inicijativom za osnivanje međunarodnih instituta za razvitak održivih tehnologija na prostoru Jugoistočne Europe s misijom „Znanost za mir“.
2017-11-23-Nastavak_28_RSV

Razmatrajući Informaciju o realizaciji izgradnje petnaest individualnih stambenih objekata u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Brčko distriktu BiH Vlada je dala suglasnost za 11 korisnika za koje su pribavljeni lokacijski uvjeti za započetu izgradnju individualnih stambenih objekata.

Vlada je primila k znanju i Informaciju u vezi s preporukom ombudsmana za ljudska prava u vezi sa žalbom jedne osobe, a glede realizacije Projekta stambenog zbrinjavanja Roma i usvojila zaključak da nadležni odjeli pokušaju iznaći način za rješenje problema.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Izvješće o izvršenju proračuna Brčko distrikta BiH za mjesec rujan nakon uvedene prakse mjesečnog izvještavanja Vlade o realizaciji proračuna.

Diskusija koju su vodili članovi Vlade ticala se loše realizacije kapitalnog proračuna, koja traje već dulji niz godina. Članovi Vlade dogovorili su da, nakon izvješća nedavno formiranog koordinacijskog tijela koje bi prema Vladi trebalo izaći s presjekom stanja i evidencijom problema u realizaciji kapitalnih projekata kao i devetomjesečnog izvješća o realizaciji kapitalnog proračuna po odjelima, održe tematsku sjednicu gdje će predložiti mjere i prijedloge kako bi realizacija kapitalnog proračuna bila učinkovitija.