Održana 21. redovita sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

9.8.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 21. redovitoj sjednici Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dinamici fiskalizacije u Brčko distriktu BiH kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izgledu i sadržaju formulara i načinu ispitivanja dijelova fiskalnih sustava, na prijedlog Direkcije za financije.

2017-08-09-21_RSV

Vlada je usvojila i inicijativu za uspostavu partnerskih odnosa s općinom Shladming iz Austrije.

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta odluke o izmjeni Odluke o određivanju radnih mjesta u Policiji Brčko distrikta BiH kojim pripada pravo na veći trajni dodatak na plaću.

Na prijedlog Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu usvojen je Zaključak kojim se Vlada Brčko distrikta BiH očituje o pokretanju postupka pristupanja BiH konvenciji Vijeća Europe o kinematografskoj produkciji, kao i Zaključak o pokretanju postupka potpisivanja sporazuma o suradnji u oblasti kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture i turizma Republike Azerbajdžan.

Na 21. redovitoj sjednici usvojen je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH za potpisivanje ministarske deklaracije o budućnosti ribarstva u Mediteranu pod nazivom „Malteška MEDFISH4EVER ministarska deklaracija“.