Gradonačelnik cjelodnevnim aktivnostima obilježio Dječji tjedan

4.10.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je zajedno s djecom vrtića „Naša djeca“ prigodom Međunarodnoga dječjega tjedna pustio balone sa željama i porukama mališana. Ovu aktivnost kao i radionicu o pravima djeteta te podjelu diploma i slatkiša organizirala je Udruga „Beba više“.

2018-10-04-Gradonacelnik_raznim_aktivnostima_obiljezio_djecju_nedjelju-2

2018-10-04-Gradonacelnik_raznim_aktivnostima_obiljezio_djecju_nedjelju-1

Gradonačelnik je ranije u Gradskoj vijećnici organizirao prijam za djecu iz brčanskih osnovnih škola i vrtića, čime je nastavljena tradicija da gradonačelnik tijekom tjedna koji je posvećen djeci na ovaj način ukaže na značaj prava djeteta.

„Prava djeteta zajamčena su konvencijom Ujedinjenih naroda, a djeca i njihove potrebe cilj su svih naših aktivnosti, kada je u pitanju lokalna vlast. Djeca su postavljala pitanja koja su već dugo vremena aktualna u Brčko distriktu BiH i nije bilo nerealnih želja“, istaknuo je gradonačelnik Milić.

2018-10-04-Gradonacelnik_raznim_aktivnostima_obiljezio_djecju_nedjelju-4

On je dodao da se njihove želje tiču bezbrižnog djetinjstva i odrastanja, prostora za igru, ali da ih je zanimalo i uređenje okoline, izmještanje gradske deponije, ekologija, kino.

„Sva ova pitanja i jesu na dnevnom redu, ali dobivaju još više na značaju kada ih postave i aktualiziraju djeca. Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da te probleme rješavamo što je prije moguće“, dodao je Milić. 

Mahir Martinović, učenik Pete osnovne škole, rekao je u razgovoru s gradonačelnikom da bi kada poraste želio obnašati upravo ovu funkciju.

„Znači mi puno što sam danas bio u posjetu Gradskoj vijećnici. Volio bih, kad porastem, biti gradonačelnik“, rekao je Mahir. 

Dunja Gatarević, učenica Prve osnovne škole, rekla je da joj je danas bilo lijepo u posjetu gradonačelniku te da bi voljela da na Ilićki bude čistiji zrak, bez neprijatnog mirisa s deponije.

2018-10-04-Gradonacelnik_raznim_aktivnostima_obiljezio_djecju_nedjelju-3

Mara Matkić, voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje, istaknula je da se u brčanskim školama tijekom ovoga tjedna u velikoj mjeri govori o ljudskim i pravima djeteta ističući da su škole otvorene za suradnju s lokalnom zajednicom po bilo kojoj osnovi te da je na taj način protekao i ovaj tjedan.