Gradonačelnik umirovljenicima u Brčkom predao na korištenje šah na otvorenom

4.10.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je Udruženju penzionera Republike Srpske i Udruzi umirovljenika Federacije BiH u gradskom parku u Brčkom nakon prvog odigranog poteza svečano na korištenje predao šah na otvorenom i uručio deset stolnih šahova.
2018-10-04-Gradonacelnik_predao_penzionerima_sah_na_koriscenje-3

Gradonačelnik je kazao da se nada da će šah koristi svojoj svrsi i da će umirovljenici imati priliku družiti se u lijepom ambijentu gradskog parka.

2018-10-04-Gradonacelnik_predao_penzionerima_sah_na_koriscenje-2 

„Drago mi je da je Gradski park u Brčkom dobio novo ruho. Urađena je trim-staza, ostalo je još da se urade pješačka staza, hortikultura, rasvjeta, a, evo, danas smo umirovljenicima predali na korištenje i šah na otvorenom. Nadam se da će šah koristi svojoj svrsi i da će naši umirovljenici imati priliku malo se družiti i ovdje, u ovom prelijepom ambijentu. Potrudit ćemo se da i nadalje surađujemo s ovom populacijom kroz naše redovite aktivnosti u okviru Vlade Brčko distrikta BiH. Podsjećam, za ovu populaciju osigurano je oko milijun i 400 tisuća maraka za jednokratnu pomoć koja će krenuti od iduće srijede, kada ćemo taj program imati na sjednici Vlade. Također, izdvajamo i oko milijun maraka za subvencije, odnosno za troškove komunalnih usluga, te za obje udruge po 50.000 KM za banjsko-klimatsko liječenje“, kazao je Milić. 

Veljko Zlatović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Brčko distrikta BiH, kazao je da je ovo prilika za mnoge umirovljenike u Brčkom da izađu iz svojih kuća kako bi igrali šah na otvorenom.

2018-10-04-Gradonacelnik_predao_penzionerima_sah_na_koriscenje-4

On je naglasio da Udruženje s Vladom Brčko distrikta BiH ima dobru suradnju i da se nada da će tako i ostati. 

Ismet Bešić, predsjednik Udruge umirovljenika FBiH Brčko distrikta BiH, također, kazao je da će se uz druženje i igru šaha bolje moći iskoristi vrijeme i zahvalio Vladi Brčko distrikta BiH i gradonačelniku na današnjoj predaji šaha na otvorenom.

2018-10-04-Gradonacelnik_predao_penzionerima_sah_na_koriscenje-1