Pušten u promet kružni tok na Ilićki

6.8.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je zajedno s Miroslavom Miškićem, ravnateljem JP „Puteva Brčko“, obišao kružni tok na Ilićki koji je danas službeno pušten u promet.

2018-08-06-Pusten_kruzni_tok-Ilicka-1

Milić je kazao da su završetkom ovog značajnog infrastrukturnog projekta smanjene prometne gužve  na izlasku iz naselja Ilićka.

2018-08-06-Pusten_kruzni_tok-Ilicka-5

„Uočljivo je da su znatno smanjene prometne gužve na izlazu iz ovoga naselja jer se radi o iznimno frekventnoj prometnici. U ovom trenutku imamo još završiti neke radove među kojima je i sadnja odgovarajućeg drveća koje će i ovaj kružni tok učiniti ljepšim. U fazi smo analiziranja prostornoplanske dokumentacije koja bi trebala predstavljati podlogu za nastavak daljnjih projekta i izgradnje kružnih tokova na području Distrikta. Također, u roku od nekih petnaest dana uvest ćemo u posao izvođača radova i na Bulevar mira, gdje će se raditi na proširenju i uvođenju još jedne dodatne trake. Sve to radimo u suradnji s JP ‚Putevima Brčko‘, koji se i na ovom projektu pokazuju kao pouzdan partner“, kazao je Milić. 

Miroslav Miškić, ravnatelj JP „Puteva Brčko“, Brčko distrikt BiH, izrazio je zadovoljstvo što su JP „Putevi Brčko“ i kroz ovaj projekt dali adekvatan doprinos u uređenju cestovne infrastrukture u Distriktu. 

„Gradilište je još aktivno. Sutra do konca dana svi predviđeni radovi za ovu fazu trebali bi biti gotovi. Mi ćemo imati još dodatne radove i oni neće utjecati na odvijanje prometa. Kod objekata koji se nalaze u blizini kružnog toka radit će se dopunski radovi kao što su podizanje postojeće razine cestovne komunikacije, rešetke za odvodnju i bit će urađen određen broj parkirališnih mjesta. Pored ovog kružnog toka mi smo i u završnoj fazi izgradnje četiri kružna toka na obilaznici, koji su praktično u funkciji. Zadovoljstvo nam je da smo i kroz ovaj projekt dali adekvatan doprinos uređenju cestovne infrastrukture u Distriktu“, kazao je Miškić. 

Vanjski promjer kružnog toka je 32 metra, unutarnji 9 metara, dok je prometna traka široka 7,5 metara. Vrijednost projekta s dodatnim radovima je oko 250.000 KM. 

Inače, na području Brčko distrikta BiH planirano je da kružni tokovi budu izgrađeni kod „Izbora“ u Mjesnoj zajednici Klanac, kod tržnice na Klancu, na skretanju ka Mjesnoj zajednici Novo Brčko, zatim na tzv. raskršću „Kasina“ prema naselju Grčica, na izlazu iz Mjesne zajednice „Š“ na Bijeljinsku cestu i kod „Kuglane“. 

2018-08-06-Pusten_kruzni_tok-Ilicka-6