Kružni tok na Ilićki bit će otvoren u ponedjeljak ujutro

3.8.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je danas završne radove na izgradnji kružnog toka na cesti Brčko – Bijeljina na ulazu u naselje Ilićka i od predstavnika izvođača radova dobio uvjeravanja da će ovaj veoma značajan infrastrukturni objekt biti pušten u promet najkasnije u ponedjeljak u jutarnjim satima.
2018-08-03-Kruzni_tok-Ilicka-1

„U tijeku je asfaltiranje, koje će biti završeno u subotu do popodnevnih sati. Kako su me informirali, nakon toga je potrebno uraditi horizontalnu prometnu signalizaciju, nakon čega bi ovaj kružni tok bio pušten u promet“, rekao je gradonačelnik Milić nakon obilaska radova.

Osim izgradnje kružnog toka radnici „Bijeljina puteva“ ispoštovali su zahtjeve nekolicine gospodarstvenika s Ilićke i izveli radove na reguliranju odvodnje oborinskih voda u blizini njihovih objekata, a uredit će i obližnje parkiralište.

Radovi na izgradnji kružnog toka počeli su 11. lipnja ove godine. Ugovoreni rok za završetak radova je 45 dana. Vanjski promjer kružnog toka je 32 metra, unutarnji 9 metara, dok je prometna traka široka 7,5 metara. Vrijednost projekta s dodatnim radovima je oko 250.000 KM.

Inače, na području Brčko distrikta BiH planirano je da kružni tokovi budu izgrađeni kod „Izbora“ u Mjesnoj zajednici Klanac, kod tržnice na Klancu, na skretanju ka Mjesnoj zajednici Novo Brčko, zatim na tzv. raskršću „Kasina“ prema naselju Grčica, na izlazu iz Mjesne zajednice „Š“ na Bijeljinsku cestu i kod „Kuglane“.

2018-08-03-Kruzni_tok-Ilicka-2