Održana 41. redovita sjednica Vlade

4.7.2018. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 41. redovitom zasjedanju Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate. Ovaj Zakon bit će upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

dijana_glisic1

Nakon dulje rasprave o Nacrtu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o javnoj imovini u Brčko distriktu BiH, koji je predložio Ured za upravljanje javnom imovinom, članovi Vlade usvojili su zaključak kojim se daje zaduženje Uredu za upravljanje javnom imovinom, Zakonodavnom uredu, Pravobraniteljstvu i Direkciji za financije Brčko distrikta BiH da amandmane na Zakon koje je uložio predstojnik Odjela za javnu sigurnost kroz zakonom propisanu proceduru uvrste u prijedlog izmjena Zakona te da isti uz sve suglasnosti dostave na naredno zasjedanje Vlade Brčko distrikta BiH.

Ravnateljica Dijana Glišić pojasnila je da se izmjene koje je dostavio Ured za upravljanje javnom imovinom tiču zakupa javnih površina u svrhu postavljanja objekata privremenog karaktera.

„Izmjene koje su amandmanima predložene na samoj sjednici Vlade odnose se na mogućnost produženja zakupa poslovnog prostora na dulje razdoblje onim zakupcima koji su u ranijem razdoblju redovito izmirivali obveze prema ugovoru o zakupu“, pojasnila je Dijana Glišić.