U Vijećnici upriličen prijem za ženski odbojkaški tim Prve osnovne škole u Brčkom

22.6.2018. Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je u zgradi Vijećnice upriličio prijem za ženski odbojkaški tim Prve osnovne škole u Brčkom prigodom osvajanja prvog mjesta na Prvom balkanskom prvenstvu ženske školske odbojke starosti do 15 godina.
2018-06-22-Prijem_odbojkasica_1_OS-1
2018-06-22-Prijem_odbojkasica_1_OS-3 

Osmanović je čestitao momčadi na ostvarenom rezultatu i što su predstavile Brčko i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. 

„Pokazale su da je Brčko grad odbojke. Zasigurno moramo organiziranije ulagati u sport,  naročito u školski sport koji ima veliki potencijal u našem gradu, a sve s ciljem kako bi gradili bolje društvo. Zahvaljujem se profesoru Milunoviću, koji je predvodio ovaj tim, Mari Matkić, voditeljici Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, i profesoru Šemsudinu Ahmetbašiću. Također, nakon ovih rezultata pojavila se i ideja da budemo domaćini narednog prvenstva. Potrudit ću se da se osiguraju sredstva kako bi Brčko bilo domaćin ovoga prvenstva“, kazao je Osmanović. 

Zoran Milunović, profesor tjelesnog odgoja i pomoćnik ravnatelja Prve osnovne škole u Brčkom, zahvalio je Odjelu za obrazovanje, koji je omogućio da momčad sudjeluje na natjecanju u Skoplju te naglasio da je tim pokazao i potvrdio da potječe iz grada gdje se sport vrednuje. 

Milica Mitrović i Anđela Radoš sudionice su natjecanja i kazale su da je to za njih bilo jedno veliko i lijepo iskustvo na kojem su pored ostvarenih vrhunski rezultata stekle i mnoga prijateljstva.

2018-06-22-Prijem_odbojkasica_1_OS-2

Na prijemu odbojkašica prisustvovala je i Mara Matkić, voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje, i profesor Šemsudin Ahmetbašić, koji su, također, čestitali momčadi na rezultatima te zaželjeli još puno uspjeha u sportskom životu. 

Podsjećamo, ženska odbojkaška momčad Prve osnovne škole, nakon što je pobijedila na međuškolskom natjecanju u Brčko distriktu BiH, dobila je poziv za sudjelovanje na Prvom balkanskom prvenstvu za žensku odbojku, koje je održano u Skoplju od 7. do 10. lipnja 2018. godine. 

Odbojkašice Prve osnovne škole sve su utakmice dobile s 2:0 u setovima, i to Albaniju 25:16 i 25:17, Makedoniju 25:18 i 25:22, Crnu Goru 25:13 i 25:18 te Kosovo 25:12 i 25:17. 

Generalni tajnik Međunarodne asocijacije školskog sporta Jan Kulen dodijelio je pokal našem pobjedničkom timu.