Pobjednici WDSF World Open Brčko Championship 2018 plesni par domaćeg kluba „Mambo“

10.6.2018. Plesni par Plesnog kluba „Mambo“ iz Brčkog Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti donijeli su sinoć u Brčkom na WDSF World Open Brčko Championship 2018, održanom u dvorani Gimnazije,  još jednu pobjedu Distriktu i Bosni i Hercegovini natječući se u latinoplesovima s osvojenih 183,17 bodova.
2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-2
2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-1

Drugoplasirani par u ovoj kategoriji bili su Stefan Grigore i Laura Filipescu iz Rumunjske s 176,17 bodova, a treće mjesto pripalo je Mikhailu Koptevu i Alexandri Atamantsevi iz Rusije s ukupno 170,92 boda. Među šest finalista u kategoriji latinoameričkih plesova još su plesni parovi iz Albanije, Moldavije i Slovenije.

2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-4

Veliki plesni spektakl svečano je nakon defilea finalista otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. On je u prepunoj dvorani Gimnazije pohvalio organizatore na uspješnoj organizaciji, a sudionicima poželio sreću. „Sportski ples možda nije najpopularniji na našim prostorima, ali je sigurno najljepša kombinacija umjetnosti, sporta i zabave“, dodao je gradonačelnik Milić.

Giacomo i Roberta izrazili su zadovoljstvo na osvojenom prvom mjestu posebice što, kako su istaknuli, konkurencija nije bila laka i što su parovi bili sjajni. Oni su zahvalili domaćoj publici na predivnoj potpori i atmosferi u dvorani kao i svom klubu na odličnoj organizaciji.

U kategoriji World Open Standard pobjedu su odnijeli  Danill Ulanov i Kateryna Isakovych s Cipra. Drugo mjesto pripalo je plesnom paru iz Estonije Lukku Ergo i Paris Balle, a treće mjesto zauzeli su Paul Rednic i Roxana Lucaclu iz Rumunjske.

2018-06-10-Pobjednici_Mambo-takmicenje-3

Ovo veliko natjecanje okupilo je u Brčkom 2.000 sudionika iz 31 zemlje.

Pokrovitelj WDSF World Open Brčko Championship 2018 je Vlada Brčko distrikta BiH.