Ministar Savanović i gradonačelnik Milić o pitanjima boračke populacije

15.5.2018. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović boravio je danas u službenom posjetu gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, gdje je zaključen ugovor o uređenju međusobnih odnosa između Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko distrikta BiH u vezi sa stanovima za obitelji poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su izgrađeni u naselju Ilićka, čime je stvoren pravni temelj da se korisnici stambenih jedinica mogu uknjižiti kao vlasnici.
2018-05-15-Posjeta_Ministra_Savanovica-2

. Na ovaj način završen je posao koji je započet 2010. godine, a riječ je o 37 stanova. U ovaj projekt Vlada Republike Srpske svojevremeno je uložila 1.400.000 KM, a Brčko distrikt BiH 90.000 KM.

„Obaviješten sam da je svršen i idejni projekt još jedne stambene zgrade koja će biti podignuta u Brčkom sa 18 stambenih jedinica. U pitanju su sredstva Vlade Brčko distrikta BiH i mi ćemo s ovih 18 stanova završiti proces stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Brčkom“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

2018-05-15-Posjeta_Ministra_Savanovica

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović naglasio je da je Vlada Republike Srpske uložila oko 2.370.000 KM u stambeno zbrinjavanje obitelj poginulih boraca i invalida od I. do IV. kategorije u Brčkom.

„Kada tome dodamo i banjske rehabilitacije, zapošljavanje i jednokratne novčane pomoći Vlada Republike Srpske do sada je u Brčko distrikt BiH uložila 2.880.000 KM“, dodao je ministar Savanović.

Na sastanku ministra i gradonačelnika bilo je riječi i o drugim životnim pitanjima, povezanosti institucija dviju vlada te je dogovorena daljnja suradnja.