Otvorena izložba akademskog kipara Petra Hranuellija

13.4.2018. U Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta BiH sinoć je svečano otvorena izložba akademskog kipara Petra Hranuellija.
2018-04-13-izlozba1
Petar je podrijetlom sa Brača, a živi i stvara u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Njegove skulpture našle su mjesto u mnogim privatnim kolekcijama kao i muzejskim i galerijskim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Pored Hrvatske izlagao je u regiji, ali i u zemljama Europe (Nizozemska, Danska, Engleska, Njemačka).
2018-04-13-izlozba2
Izložba koju posjetitelji mogu vidjeti u Brčkom broji 40 skulptura rađenih u mramoru, ličkom kamenu bizeku i boksitu. Njegova poetika radoznala je i provokativna. Ona odiše težnjom da pomiri animozitet između ljudske prirode, nagona koji nas vode, a koje često potiskujemo i kulture koja nerijetko propagira lažni moral. Izložba odiše ekstravagancijom jer na neobičan način simbolizira libido kao pokretača svih životnih procesa, pa i onih stvaralačkih. Tijelo žene jedan je od glavnih motiva. Ona je Venera, majka, simbol života i rađanja. Venera kao simbol ženske moći stavljena je na pijedestal Petrove umjetničke poetike.
Izložba je otvorena do 12. svibnja.