Održan uskršnji prijem i druženje gradonačelnika s mališanima

10.4.2018. Prigodom najradosnijeg kršćanskog blagdana Uskrsa predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz reda srpskog naroda i Srpska pravoslavna Crkva u Brčkom organizirali su sinoć uskršnji prijem u hotelu „Jelena“. Prijemu su prisustvovali predstavnici Islamske vjerske zajednice Brčko distrikta BiH, Dekanata Katoličke Crkve u Brčkom, izvršne i zakonodavne vlasti i brčanskih institucija, nevladinih organizacija i javnog života Brčko distrikta BiH.
2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-1

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je pravoslavni Uskrs blagdan koji afirmira najljepša osjećanja i poziva pojedince da u odnosima s drugima pokažu svoje dobre osobine. On je naveo da se i ovim prijemom nastavlja tradicija okupljanja prigodom značajnih vjerskih blagdana na prostoru Distrikta, koja je dobrodošla u višeetničkim i višekonfesionalnim sredinama.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-2

 

Goste na prijemu pozdravio je i protojerej stavrofor Dragan Ćirković. „Kod nas, pravoslavnih hrišćana, svaka nedjelja je mali Vaskrs i mi se svake nedjelje sjećamo Hristovog vaskrsenja“, dodao je Ćirković.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-4

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-3

Prijemu je prethodila tucijada, dijeljenje darova i druženje gradonačelnika s najmlađim sugrađanima, članovima Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, Brčko, koje je proteklo u radosnom i blagdanskom raspoloženju.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-5