Prezentirani projekti Misiji Svjetske banke

9. 3. 2018. Misija Svjetske banke boravi u tehničkom posjetu Bosni i Hercegovini. Svrha posjeta je diskusija s relevantnim zainteresiranim strankama o djelokrugu predloženog Regionalnog programa za integrirani razvitak koridora rijeka Save i Drine, inicijative o kojoj se razgovara u kontekstu Povjerenstva za sliv rijeke Save.
2018-03-09-Sastanak_Svjetska_banka-3
2018-03-09-Sastanak_Svjetska_banka-2

Predstavnici Svjetske banke danas su posjetili i Vladu Brčko distrikta BiH, gdje su održali višesatni sastanak s gradonačelnikom Sinišom Milićem, dogradonačelnikom Antom Domićem i predstavnicima odjela i institucija.

U okviru radnoga dijela sastanka Brčko distrikt BiH je prezentirao projektne prioritete u vezi s implementacijom navedenog programa, koji su podijeljeni u pet oblasti: upravljanje poplavama, upravljanje krutim otpadom, tehnička pomoć, razvoj luke i oblast transporta, s ciljem suradnje koja će dati konkretne rezultate koje će kao napredak u kvalitetnijem životu osjetiti svi građani Distrikta.

2018-03-09-Sastanak_Svjetska_banka-1

Za vrijeme posjeta Svjetske banke Bosni i Hercegovini teme razgovora bile su državne vodne strategije, akcijski planovi i prioritetne intervencije koje mogu doprinijeti agendi regionalne suradnje i razvitku integriranog programa za koridor rijeka Save i Drine.

 Misiju predvode g. Javier Zuleta (viši stručnjak za upravljanje vodnim resursima i voditelj tima), g. Igor Palandžić (stručnjak za vodne resurse i zamjenik voditelja tima), Mirjana Karahasanović (viša operativna časnica), g. Guy Alaerts (konzultant za upravljanje riječnim slivovima) i gđa Trui Paula Uyttendaele (konzultant za upravljanje vodnim resursima).