Upriličeni prijemi za gradonačelnika Sarajeva i predstavnika Veleposlanstva Japana

8. 3. 2018. Proslava 18. godišnjice Brčko distrikta BiH bila je prigoda za službene susrete gradonačelnika s gostima koji su prisustvovali središnjoj svečanosti u ovomu gradu. Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić upriličio je prijam za gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku i njegove suradnike. Gradonačelnici Brčkog i Sarajeva razgovarali su o umrežavanju gradova na području Bosne i Hercegovine.

2018-03-08-Posjeta_Sarjevo-1

„U današnjem razgovoru čuli smo ideju da Sarajevo zajedno s Banjom Lukom okupi sve gradonačelnike gradova BiH na jednom mjestu kako bismo u izravnim kontaktima ostvarili bolju suradnju“, istaknuo je gradonačelnik Milić.

Gradonačelnik Sarajeva istaknuo je kao značajno iskustvo Brčko distrikta BiH u javno-privatnom partnerstvu.

2018-03-08-Posjeta_Sarjevo-2

„Došli smo danas u Brčko jer smatramo da je ovaj grad važan dio države. Čuli smo iskustva u vezi s realizacijom projekata po modelu javno-privatnog partnerstva i to ćemo pokušati prenijeti i na naš glavni grad“, rekao je gradonačelnik Skaka čestitajući gradonačelniku i svim građanima Distrikta 18. godišnjicu postojanja.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević i šefica Kabineta gradonačelnika Stojanka Knežević kao i dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić.

2018-03-08-Posjeta_Japan-1

Punoljetnost Distriktu dan ranije čestitao je i otpravnik poslova Veleposlanstva Japana u BiH Akihito Teruuchi na prijamu koji je također održan u brčanskoj Gradskoj vijećnici. Gradonačelnik Milić je gospodinu Teruuchiju, Vladi i narodu Japana zahvalio na donacijama koje su uputili građanima Brčko distrikta BiH u oblasti zdravstva i obrazovanja.

2018-03-08-Posjeta_Japan-2