Gradonačelnik Milić predstavio program obilježavanja 18 godina Distrikta

12. 2. 2018. „Program prigodom obilježavanja 18 godina Brčko distrikta BiH počinje 3. ožujka tradicionalnim festivalom ‚Dječja mašta može svašta‘ i trajat će do 17. ožujka sa svečanom akademijom kao središnjim događajem. Očekuje se kao i prethodnih godina dolazak visokih uzvanika iz javnog i političkog života s državne, entitetske i lokalne razine“, istaknuo je gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacijskog odbora Siniša Milić.
2018-02-12-Program_18_god

Ove godine koncert na Trgu mladih 7. ožujka održat će skupina Zabranjeno pušenje.

„Te tri manifestacije su kao i ranijih godina okosnica programa Dana Distrikta. Predviđen je i niz drugih manifestacija, a u odnosu na prethodnu godinu njihov broj je reduciran s 27 na 14 propratnih manifestacija. Organizacijski odbor opredijelio se da to budu manifestacije regionalnog ili državnog karaktera, pa ćemo imati finale odbojkaškog kupa za muškarce i žene kao i državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima. Prvi put su nedavno članovi Plesnog kluba ‚Mambo‘ na natjecanju u Italiji među više od 100 parova iz 30 zemalja svijeta osvojili prvo mjesto kao predstavnici BiH, i to je naša prva medalja u latinoameričkim plesovima“, istaknuo je gradonačelnik Milić.

On je dodao da će program obilježavanja Dana Distrikta koštati za oko 50.000 KM manje nego prethodne godine, što je nešto manje od 200.000 KM.

„Podsjetit ću da su iznosi za svečanosti od uspostave Distrikta krenule od nekih milijun maraka i tendencija je da to dovedemo na razumnu mjeru. Nije moguće presjeći na neki drastičan način, ali mislim da je i ovo put kojim bismo trebali krenuti da bismo manifestaciju sveli na razinu koja je primjerena standardu građana i političkom trenutku“, rekao je Milić.

On je odgovarajući na pitanje novinara o punoljetnosti Brčko distrikta BiH istaknuo da je Distrikt financijski stabilna višeetnička zajednica.

„Dijelimo probleme s ostatkom BiH, ali u znatno manjoj mjeri. Mi imamo u skupštinskoj većini 9 političkih subjekata, predstavnike tri naroda, izražena je višeetničnost kao nigdje, a njena cijena je sporost dogovaranja. Na kraju, kada postignemo dogovor mislim da sve to ima svoje prednosti i da ćemo završiti niz prioritetnih projekata, pogotovo zbog činjenice da upravo radimo na dogovoru u vezi s otklanjanjem zakonskih prepreka za realizaciju kapitalnog proračuna“, zaključio je Milić.