Svečano otvoren most u Krepšiću

17. 1. 2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i ravnatelj Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić danas su svečano otvorili i pustili u promet most u Krepšiću na magistralnoj cesti M14.1. Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra prometa i veza Republike Srpske Nataša Kostić, predstavnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, Policije Brčko distrikta BiH, JP „Puteva Brčko“ kao i mnogobrojni mještani Mjesne zajednice Krepšić.
2018-01-17-Otvaranje_mosta-1

2018-01-17-Otvaranje_mosta-3 

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, rekao je da je vrijednost projekta 690.000 KM te da on po iznosu sredstava i veličini nije krupan kapitalni projekt, ali je veoma važan s obzirom na to da se nalazi na najfrekventnijoj prometnici koja prolazi kroz Distrikt.

„Most je uništen u poplavama 2014. godine, a izgrađen je u roku od šest mjeseci od dana donošenja odluke u Skupštini Brčko distrikta BiH da se realizacija projekta povjeri JP ‚Putevima Brčko‘ i prenese ovlast s Vlade Republike Srpske, koja je bila nositelj projekta i izdvojila 65.000 KM za projektnu dokumentaciju“, istaknuo je Milić i izrazio zadovoljstvo što je 2018. godina počela sa svečanošću prigodom završetka jednog kapitalnog projekta.

2018-01-17-Otvaranje_mosta-2

Miroslav Miškić, ravnatelj JP „Puteva Brčko“ istaknuo je da je ovo poduzeće zajedno s Vladom Brčko distrikta BiH ispunilo svoje obećanje i pustilo u rad most u Krepšiću u zadatom roku. On je najavio nove projekte u ovoj godini poput izgradnje poput kružnog toka u naselju Ilićka.