Upriličen prijam prigodom pravoslavnog Božića

9.1.2018. Srpski predstavnici u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta BiH u suradnji sa Srpskom pravoslavnom Crkvom upriličili su sinoć tradicionalni božićni prijam.
2018-01-09-Prijem-Bozic-2

Gradonačelnik Siniša Milić tom je prigodom ukazao da je Brčko distrikt BiH lokalna zajednica koju krase etničke i religijske različitosti u kojoj već godinama zajedno proslavljamo sve značajne događaje ove zajednice.

„Božić je blagdan ljubavi i razumijevanja. Zato je važno, naročito u višeetničkim i višereligijskim sredinama, gdje postoje možda nekada i drugačiji stavovi i pogledi na različite stvari, da prakticiramo ovakvu vrstu prijama prigodom značajnijih blagdana. Naravno, u politici se mogu donositi različite odluke. Može biti ljutnje povodom različitih odluka, ali kada su u pitanju događaji koji oslikavaju nacionalni ili religijski identitet, onda moramo pokazati onu vrstu ljudskosti koja jamči da ćemo uz međusobno uvažavanje i dijalog riješiti i sva druga sporna pitanja. Naprosto, u višeetničkim i višereligijskim sredinama, kakva je Brčko distrikt BiH, ovo je neminovnost i meni je drago da smo večeras pored predstavnika srpskog naroda ovdje imali i goste iz drugih naroda i manjinskih zajednica“, rekao je gradonačelnik Milić.

Nazočnima na božićnom prijamu obratio se i arhijerejski namjesnik brčanski protojerej stavrofor Dragan Ćirković.

2018-01-09-Prijem-Bozic-1

„Nalazimo se u najradosnijim, danima rođenja gospoda Isusa Hrista, Bogomladenca, kada su zaista naša srca ispunjena radošću kao i naši domovi, naše obitelji. Evo, već je ušlo u tradiciju, više od jednu deceniju zajedno s ostalim pripadnicima drugih naroda, odnosno konfesija, mi obilježavamo dane ovog našeg velikog blagdana. Mi smo im zahvalni na tome što dijele našu radost, kao što i mi dijelimo njihovu radost na njihove velike blagdane. Zahvaljujući srpskim predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH mi smo uspjeli i uspijevamo zahvaljujući samome gospodinu gradonačelniku organizirati ovaj koktel i to ćemo činiti, ako Bog da, dokle god je vijeka. Daj Bože da se u miru, slozi i svakovrsnom dobru sastajemo kako večeras ovdje tako svugdje i na svakom mjestu“, rekao je prota Ćirković.

2018-01-09-Prijem-Bozic-3