Održana obuka članova Vlade o elektroničkim sjednicama

5.12.2017. Predstavnici tvrtke „Lanaco“ održali su danas u Gradskoj vijećnici obuku za članove Vlade Brčko distrikta BiH i ovlaštene predlagače točaka dnevnog reda u okviru implementacije projekta e-Vlada.
2017-12-05-e-sjednice

Projekt uspostave elektroničkih praćenja sjednica Vlade, za koji je Vlada ranije dala suglasnost, implementira se u Brčko distriktu BiH kao reformski projekt iz oblasti e-uprave.

„Cilj obuke je da se po ugledu na Federaciju BiH i Republiku Srpsku i u Brčkom uspostavi elektronički sustav održavanja sjednica Vlade. Mi smo dobili mogućnost da realiziramo jedan ovakav projekt, koji će doprinijeti boljem, bržem i kvalitetnijem funkcioniranju same Vlade. Sustav za elektroničko praćenje sjednica Vlade treba olakšati rad svima koji sudjeluju u radu Vlade od pripreme i kandidiranja materijala, preko pripreme dnevnog reda i uvrštavanja materijala, do pregleda materijala i glasovanja“, istaknuo je tajnik Vlade Brčko distrikta BiH Davor Šolaja.

On je dodao da će ista obuka biti organizirana 21. i 22. prosinca za državne službenike te da bi do konca godine trebalo biti održano testiranje sustava e-sjednica, čime će biti završene edukacije. Šolaja je naglasio da trenutačno u Tajništvu Vlade postoji problem zbog manjka ljudskih potencijala koji bi pratili ovaj posao te da se u proračunu za 2018. godinu planiraju tri dodatna radna mjesta za ove potrebe, nakon čega bi elektroničke sjednice Vlade kao novi sustav održavanja sjednica trebale zaživjeti u punom kapacitetu.